Gott med panerad fisk

Fisk kan man ju laga till på en massa sätt, men ett mycket gott sätt är att panera den! Det går att panera flera olika fisksorter idag samt att det går att panera dem på olika sätt.

Du kan göra en enkelpanering, som innebär att du vänder  fisken i mjöl eller ströbröd. Alternativt, doppa fisken i uppvispat ägg sedan i mjöl eller ströbröd. Om du hellre dubbelpanerar så vänder du  fisken först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist ströbröd.

Det går även att göra panering med goda smaker:

Vänd fiskfilén i uppvispat ägg sedan i något av följande,
sesamfrö, hackade nötter, finhackade rotfrukter (purjolök, rotselleri och morot),
eller hackade örter (dill, persilja och gräslök).

Du kan även smaksätta med senap i det uppvispade ägget, med riven citron eller torra örter i ströbrödet.

Panerad rödspätta

En god fisk att panera, det är rödspätta. Du kan köpa panerad rödspätta färdig, eller så gör du den själv:

Huvudingredienser

1 dl Ströbröd
1 st Ägg
0.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt Fint
1 tsk Svartpeppar
6 st Rödspättafile

Remouladsås

2 dl Majonnäs
1 dl Gräddfil
1 tsk Worcestersås
1 tsk Senap Dijon
3 msk Ättiksgurka
2 msk Kapris
0.5 dl Gräslök - fryst
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 tsk Citron

Tillbehör

12 st Potatis

Tina rödspättan.

Tillaga Remouladsåsen.

Tag tre tallrikar/fat och lägg mjöl, vispat ägg och ströbröd på. Doppa fisken i var och en för att skapa paneringen.

Koka eller stek potatis.

Ät och njut!

25 mar 2022

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar