Uppfriskande drinkidéer att servera med fisk

Har du köpt hem fisk från Sydfisk som du ska laga till men funderar på vad för dryck som kan passa, så ska vi ge dig lite tips. Du kan så klart dricka vin eller öl, men varför inte testa en drink? Olika drinkar passar bra ihop med olika fiskrätter!

White Peach Sangria och Ceviche

Dra fördel av persikosäsongen genom att göra en kanna av vit persikosangria. Denna vita vinsangria innehåller ananas- och apelsinjuice, konjak, triple sec och naturligtvis persikor. Allt du behöver göra för att göra denna 5-stjärniga favorit är att blanda ihop alla ingredienser i en kanna och kyla den i minst åtta timmar. Denna sangria passar särskilt bra till ceviche, eftersom sötman i persikan kompletterar cevichens syrlighet.

Sött te och grillad skaldjur

Grillad fisk är perfekt för sommaren, så varför inte kombinera den med en klassisk sommardrink som sött te? För att göra denna, strö bara lite bakpulver i en värmebeständig glaskanna och tillsätt sex tepåsar innan du häller i två koppar kokande vatten. Låt teet dra i 15 minuter, ta sedan bort tepåsarna och tillsätt lite socker och kallt vatten. Djärvheten i teet kompletterar de stora grillsmakerna av grillad fisk, särskilt de som har tillagats med en rub.

Lime Margaritas och Fisk Tacos

Margaritas och fisktacos är verkligen en match gjorf i mexikansk mathimlen. För att göra en kanna margaritas, kombinera tequila, triple sec, färsk limejuice och is i en kanna och rör om tills det blandas. Den zesty limefrukten passar bra med smakerna i fisktacos, medan tequilan sätter lite krydda på måltiden.

18 Jan 2023

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar