Man blir aldrig för gammal för vattenlekar

De flesta av oss minns vår barndom med vattenlekar av olika slag. Det var krig med vattenballonger, vattenpistoler eller gamla ketchupflaskor som man använde för att spruta med. Alla hade kul oavsett hur blöt man blev och det var inte heller ovanligt att föräldrar hoppade in i leken och busade de med. 

Därför blev vi riktigt glada när vi läste om ett företag som skapar vattenlekplatser. Cado Aqua, läs mer här om dem, jobbar med designers och landskapsarkitekter för att skapa lekplatser med vatten i fokus. 

Fördelar med vattenlekar

Det finns otroligt många fördelar med vattenlekar. Inte nog med att alla som är med har skoj och det gäller alla åldrar från de minsta barnen till seniorer. Det är också lärorikt att leka med vatten. Det finns lekmoduler som gör att man får en lektion i hur vatten kan användas för att skapa tryck, eller för att flytta på saker. 

Det finns också olika redskap för vattenlekar som övar både grov- och finmotorik. Man kan använda det som rehabilitering för vuxna och man kan använda det för att träna upp motorik för de små. Man får krypa omkring, hoppa och ducka för vattenkanoner som sköts av andra och det är både kul, hälsosamt och lärorikt. 

Om fler kommuner kunde se de fördelar som vi ser med vattenlekplatser så skulle både barn och vuxna få platser att umgås på och leka och ha kul. Och bli lite blöta också såklart! 

30 Sep 2022

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar