Vad är personlig assistans?

Alla ska kunna leva ett liv som är självständigt men har man en funktionsvariation så kan saker som upplevs som enkla bli ett hinder i vardagen. Saker som att gå på toaletten, äta, städa, tvätta eller att ta sig till och från olika platser kan bli enorma problem. Lagen om personlig assistans (läs mer här) säkerställer att alla ska få den hjälp de behöver, oavsett hur deras funktionsvariation ser ut. 

För dig som har ett behov av personlig assistans finns företag som Ekens Assistans som du kan vända dig till och berätta vilka behov du har. De gör sedan en prövning mot lagen och skräddarsyr din assistans så att du får hjälp med alla de saker som gör att du får en vardag precis som alla andra. De hjälper även till med ansökan till Försäkringskassan och hos din kommun som är de som beslutar om kan få stöd enligt LSS. 

Jobba som personlig assistent

Att jobba som personlig assistent innebär att du ger någon en möjlighet till ett liv som inte annars skulle vara möjligt. Då olika personer har olika behov så kan jobbet också se helt olika ut beroende på vem du jobbar med. Du bör tycka om att jobba med människor och att kunna fatta snabba beslut är bra. Men framför allt ska du kunna vara en person som är den hjälpande hand som behövs vid maten, vid läggning, vid fritidssysslor, skola eller arbetet. Kontakta gärna ett assistansbolag om du vill veta mer.

30 Dec 2022

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar