Hur mår din tarmflora?

tarmflorta

Funderar du på hur det är med din tarmflora? Du kan enkelt ta reda på det genom att testa din tarmflora.  Det finns en hel del du kan göra för att påverka din tarmflora, som i sin tur påverkar dig och din hälsa väldigt mycket. Man kan säga att tarmfloran är som ett samhälle. Detta samhälle består av många miljarder bakterier och svampar som har bosatt sig i varenda liten vrå av dina tarmar. Det är de som styr och påverkar kroppen på flera sätt. Det är de som styr matsmältning, påverkar vikten, immunförsvaret, aptiten och humöret. Så det är fördel att se till så att du har en bra tarmflora.

Påverka din tarmflora

Det finns en del saker du kan göra för att din tarmflora ska må bra. Det är bra att äta mycket fibrer, så att dina tarmar får jobba. Se även til att äta mer frukt och grönt. Se bara till att variera dig, ät gärna efter säsong. Polyfenoler är en antioxidant som fungerar som bränsle för magbakterierna. Så det är bra att få i sig. Du hittar dem i till exempel bär, nötter, olivolja, kaffe och grönt te.

Ät även syrade mjölkprodukter som yoghurt eller filmjölk så kommer du att få i dig bakterier som gör att du fyller på lagret av bakterier i magen. Sedan är det bra att dricka lite till måttligt med alkohol då det ökar variationen på bakterierna i magen.

Var inte heller för renlig.  Antibakteriell spray och överdrivet städande kommer inte att gynna din tarmflora, tvärtom. Lite skit rensar magen, du vet.

 

28 Oct 2019

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar