Hur mycket kan man låna egentligen?

Banklån

En av de frågor som ofta uppstår är hur mycket man kan låna som privatperson. Det är inte en enkel sak att svara på då det beror på så otroligt många saker. Det första kriteriet är vad du behöver pengarna till. Är det för att köpa en bil, ett hus eller annan kapitalvara, då kan den varan användas som säkerhet och det blir enklare att få ett lån beviljat. Ska du däremot använda pengarna för att betala en handpenning, eller för konsumtion så tittar långivarna mer ingående på din betalningsförmåga. Din inkomst, och dina övriga krediter och lån, måste kunna täcka den extra utgiften ett lån innebär. Har du en god ekonomi och en bra betalningsförmåga kan du ta ett blancolån, som du kan läsa mer om hos lånablanco.se. Det finns långivare som godkänner blancolån på upp till 600 000 kronor. 

Vad får man för ränta?

Även räntan blir individuellt anpassad utifrån din betalningsförmåga. Ju högre risk en långivare anser att tar desto högre blir din ränta. Det är viktigt att räkna ordentligt på räntor innan man väljer att ta ett lån, och det är också en god idé att läsa artiklar om räntor. I Dagens Industri kan man exempelvis läsa mer om vilka banker som har bäst bolåneräntor, vilket kan indikera hur även räntor på blancolång utvecklas. var noga med att räkna med en räntehöjning så du inte hamnar i en dålig sits om räntan skulle stiga med 1 - 2 procentenheter. 

 

5 Jun 2019

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar