Minne för livet

Det finns perioder och stunder i livet som etsar sig fast för evigt och som har ganska stor roll i hur vi formas som människor. Barndomen är grundläggande förstås, men vi slipas också väldigt mycket in i hur vi blir som vuxna under studieåren. Vem minns inte tillbaka på högstadiet, gymnasiet och eftergymnasiala studier med starka känslor? Det är så mycket som händer de där åren och man upplever många av sina "första". Första kärleken, första fyllan, första stora bråken. Alla känslor är som under förstoringsglas när man är ung och oerfaren och minnena man bär med sig fortsätter att kännas stora och viktiga. Det är värdefullt att ha saker att fästa minnena på, såsom en flaska parfym med den doft man bar, fotografier och kläder man sparat.

Starka känslor

Studenthatten håller de flesta av oss väldigt kär, lite som man senare kanske gör med sina bröllopskläder - den markerar liksom en tröskel i livet. Själv har jag sparat mina skoltröjor med tryck från nian samt från klassresan i trean på gymnasiet. De är lite blekta men det är så roligt att ha dem! Kanske är jag överdrivet nostalgisk? Jag minns så tydligt hela processen med att välja modell, färg och tryck; och ännu tydligare hur vi gick omkring i lulliga, finniga klungor på Bornholm och skrålade. Så nära eufori man kan komma, tror jag.

Inget är så värdefullt som de minnen vi bär med oss...

 

17 Sep 2020

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar