Skånskt godis årets Gasell

Det är inte bara musik och idrott som går på export från Sverige. Vi har vant oss vid att det är Abba, Avicii, Robin och senaste musikundret Zara som går hem i utlandet. Även idrottsstjärnor som Zlatan, Foppa och Sundin säljer utomlands. Årets gasell, ett pris som Dagens Industri varje år utser till det snabbast växande företag, visar att även godis går hem utanför Sverige. Med 17 kilo per person och år, äter vi svenskar mest godis i hela världen. Tydligen lockar godis fler än oss, svenskar. Förra året omsatte företaget Candy People 190 miljoner och 60 procent av det gick på export till Danmark, Norge och USA.

– Det är olika överallt. I Mellanöstern är det gelatinfritt som gäller och samma sak i Indien. I Norge älskar man lakrits, medan man hatar det i Sydeuropa, säger Jacob Youssef på Candy People.

Företaget har specialiserat sig just på den svenska varianten av godis; lösgodiset. Det är den produkten som gått hem utomlands. Det är allt från gröna döskallar, jordgubbar i gelé, sura tungor och salmiakmattor. Mums!<(p>

11 Jun 2019

Välkommen till dl.nu!

Den här bloggen ger dig de bästa svenska företagen levererade direkt till "din dörr". Här pratar vi om den svenska företagsmarknaden och lyfter produkter, tjänster och koncept som vi tycker står ut ur mängden.

Senaste inläggen:

Nyhetsbrev

Länkar